Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Pompoensoep

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  1. Snijd de pompoen in grove, gelijke stukken en verwijder de pompoenpitten. Een flespompoen hoeft niet geschild te worden. Snijd ook de winterpeen in stukken. Aangezien alles later gepureerd wordt, komt het niet heel precies.
  2. Snipper de uien, de knoflook (2 teentjes per 2 pers) en de rode peper, beslis zelf hoe pittig je soep wordt door een kwart, een halve of hele peper te snipperen.
  3. Verhit de olie in de pan en fruit de ui, knoflook en het pepertje eventjes aan.
  4. Voeg daarna de stukken pompoen en winterpeen toe en bak dit even mee.
  5. Voeg nu ook het laurierblaadje (1 per 2 pers) en komijn toe, door de kruiden even te bakken voordat het water wordt toegevoegd, komen de smaken extra goed tot hun recht. Kneus daarom ook het laurierblaadje even, voordat je deze toevoegt.
  6. Schenk nu het water erbij en voeg ook het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat alles in 20 tot 30 minuten garen.
  7. Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Schep de soep in diepe borden en maak deze af met een lepeltje crème fraîche.

Variatietip:
Vervang de komijn door karwijzaad voor een anijsachtige, zoete smaak.

Eet smakelijk!

Gepubliceerd 1/11/2021
door Marcus
in de categorie Soep