Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Erwtensoep

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  1. Breng in een soeppan het water met het zout, de spliterwten(150gr per 2 pers), de karbonade en het laurierblaadje(een halve per 2 pers) aan de kook.
  2. Laat het op een laag vuur met het deksel op de pan zo'n 20 minuten zachtjes koken.
  3. Schil de knolselderij(een halve per 2 pers) en snijd in blokjes. 
  4. Snijd vervolgens ook de prei in ringen van ongeveer 1 cm.
  5. Spoel de knolselderij en prei in een vergiet met water af en laat goed uitlekken.
  6. Snijd de selderij(12.5gr per 2 pers) fijn.
  7. Neem de karbonades uit de pan, verwijder het bot en snijd het vlees in kleine blokjes.
  8. Roer het vlees, de knolselderij, prei en ¾ van de selderij door de soep.
  9. Leg de rookworst in de pan en laat nog 20 min. zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn.
  10. Regelmatig roeren.
  11. Haal de rookworst uit de pan, snijd in plakjes en roer deze door de soep.
  12. Garneer de soep met de overgebleven selderij.

Tip:
Wanneer je de soep te dik vindt, kun je deze verdunnen met nog wat water of bouillon.
 

Eet smakelijk!


bron: www.ah.nl

Gepubliceerd 18/1/2019
door Marcus
in de categorie Soep