Erwtensoep
Ingrediënten
Bereidingswijze:
- Breng in een soeppan het water met het zout, de spliterwten(150gr per 2 pers), de karbonade en het laurierblaadje(een halve per 2 pers) aan de kook.
- Laat het op een laag vuur met het deksel op de pan zo'n 20 minuten zachtjes koken.
- Schil de knolselderij(een halve per 2 pers) en snijd in blokjes.
- Snijd vervolgens ook de prei in ringen van ongeveer 1 cm.
- Spoel de knolselderij en prei in een vergiet met water af en laat goed uitlekken.
- Snijd de selderij(12.5gr per 2 pers) fijn.
- Neem de karbonades uit de pan, verwijder het bot en snijd het vlees in kleine blokjes.
- Roer het vlees, de knolselderij, prei en ¾ van de selderij door de soep.
- Leg de rookworst in de pan en laat nog 20 min. zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn.
- Regelmatig roeren.
- Haal de rookworst uit de pan, snijd in plakjes en roer deze door de soep.
- Garneer de soep met de overgebleven selderij.
Tip:
Wanneer je de soep te dik vindt, kun je deze verdunnen met nog wat water of bouillon.
Eet smakelijk!
bron: www.ah.nl
Gepubliceerd 18/1/2019
door Marcus
in de categorie Soep
door Marcus
in de categorie Soep