Aziatische zoete pieper soep
Ingrediënten
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en de knoflook(1 teentje per 2 pers) en snij de gember(7.5gr per 2 pers) zo fijn mogelijk.
- Snij de helft van de rode peper(1 halve per 2 pers) (de rest gebruik je voor garnering) in kleine stukjes.
- Doe al deze ingrediënten met de olie in een pan met een dikke bodem. En bak op laag vuur voor 5 minuten.
- Schil de zoete aardappel en de wortel en hak in gelijke blokjes van ongeveer 1,5 cm. Voeg toe aan het uimengsel en bak 10 minuten rustig mee.
- Voeg de kippenbouillon toe en laat op laag vuur 20 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep mooi glad met een staafmixer en voeg naar smaak limoensap( 1 halve limoen per 2 pers), peper en zout toe.
- Maak de garnalen schoon en bak ze kort in een koekenpan met wat olie tot ze roze en gaar zijn.
- Snijd de rest van de rode peper en de bosuitjes(1.5 per 2 pers) in ringetjes.
- Verdeel de zoete aardappelsoep met wortel over kommen. Garneer met de garnalen, bosui, taugé en rode peper.
Gepubliceerd 18/1/2019
door Marcus
in de categorie Soep
door Marcus
in de categorie Soep