Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Aziatische zoete pieper soep

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui en de knoflook(1 teentje per 2 pers) en snij de gember(7.5gr per 2 pers) zo fijn mogelijk.
  2. Snij de helft van de rode peper(1 halve per 2 pers) (de rest gebruik je voor garnering) in kleine stukjes.
  3. Doe al deze ingrediënten met de olie in een pan met een dikke bodem. En bak op laag vuur voor 5 minuten.
  4. Schil de zoete aardappel en de wortel en hak in gelijke blokjes van ongeveer 1,5 cm. Voeg toe aan het uimengsel en bak 10 minuten rustig mee.
  5. Voeg de kippenbouillon toe en laat op laag vuur 20 minuten zachtjes koken.
  6. Pureer de soep mooi glad met een staafmixer en voeg naar smaak limoensap( 1 halve limoen per 2 pers), peper en zout toe.
  7. Maak de garnalen schoon en bak ze kort in een koekenpan met wat olie tot ze roze en gaar zijn.
  8. Snijd de rest van de rode peper en de bosuitjes(1.5 per 2 pers) in ringetjes.
  9. Verdeel de zoete aardappelsoep met wortel over kommen. Garneer met de garnalen, bosui, taugé en rode peper.

www.zoetepieper.nl 

Gepubliceerd 18/1/2019
door Marcus
in de categorie Soep