Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Aspergesoep

Ingrediënten

Heb jij al gesmuld van asperges? Je kunt asperges op vele manieren klaarmaken en verwerken in gerechten. We hebben hier een overheerlijke soep van asperges. Mmm!

Bereidingswijze:

  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Houd de schillen en onderkanten apart.
  2. ?Doe de asperges met het water in een ruime pan. Breng aan de kook en zet het vuur na 5 min. uit. Laat 10 min. staan. Haal de asperges uit de pan en bewaar het vocht.
  3. Voeg de schillen en onderkantjes toe aan het kookvocht en laat 20 min. trekken.
  4. Schenk de bouillon door een zeef en bewaar apart.
  5. Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de bloem toe. Roer tot een glad mengsel en laat 3-4 min. op laag vuur garen.
  6. Voeg de bouillon en bouillontabletten toe en breng het geheel aan de kook. Laat 5 min. zachtjes doorkoken.
  7. Snijd de asperges in stukjes en voeg met de slagroom toe aan de soep.
  8. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Tip:
Lekker met reepjes ham!

Gepubliceerd 18/1/2019
door Marcus
in de categorie Soep