Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Wortelsalade met biet, geitenkaas en gepofte rijst

Ingrediënten

Een lekkere, kleurrijke en smakelijke vegetarische wortelsalade

Bereidingswijze:

  1. Kook vooraf de bieten (in de schil) in ca 40 minuten gaar, dit kun je evt ook al eerder doen, de voorgekookte bieten kun je 2 dagen bewaren in de koelkast.
  2. Verwarm een frituurpan voor op 180ºC.
  3. Kook de rijst in 15 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
  4. Snijd de bieslook en peterselie(van ieder 10 gr per 2 personen) fijn en meng met de olie, mosterd, azijn en honing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  5. Schil de wortels en snijd de achterkant eraf. Schaaf met een kaasschaaf linten van de wortel.
  6. Zet een kom met koud water klaar.
  7. Kook (blancheer) de wortelslierten 1 min. in kokend water en koel terug in het koude water. Giet af en laat goed uitlekken. Marineer de wortelslierten in de dressing.
  8. Frituur de rijst ca. 1 min. tot het gepoft is (pas op, het kan spetteren). Laat de rijst uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout.
  9. Klop de geitenkaas met de crème fraîche zodat het goed gemengd is. Doe de crème in een spuitzak of ziplock zakje.
  10. Snijd de rode biet in blokjes van 0,5 cm.
  11. Verdeel de wortel over de borden. Verdeel de rode biet erover. Knip een puntje van het (spuit)zakje en verdeel de crème in dotjes over het gerecht. Garneer met de gepofte rijst en breng op smaak met wat versgemalen peper. 
Gepubliceerd 28/2/2022
door Josephine
in de categorie Salade