Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Couscous salade met pittige kip en feta

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  1. Doe de couscous in een kom en schenk er 175ml kokend water over. Dek af en laat 10 min. staan.
  2. Snijd ondertussen de kruiden(5 blaadjes munt en 10gr peterselie per 2 pers) fijn en de tomaten in kwarten.
  3. Halveer de komkommer (een halve per 2 pers), schraap met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd in blokjes van 0.5 cm.
  4. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
  5. Giet de couscous af en laat goed uitlekken.
  6. Meng de kruiden, tomaat, komkommer, 1tl citroenrasp en ½ el citroensap door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Snijd de kipdijfilets in ca. 12 stukken. Meng de olie met de cajunkruiden en smeer de kip ermee in.
  8. Verhit een grillpan zonder olie of boter en bak de kip in 6 à 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  9. Verkruimel de feta. Verdeel achtereenvolgens de sla, couscous, kip en feta over de borden.

 

Gepubliceerd 17/10/2022
door Josephine
in de categorie Salade