Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Tarte tatin

Ingrediënten

Heerlijke omgekeerde Franse appeltaart

Let op: dit recept is voor 1 appeltaart. Dus niet afhankelijk van het aantal personen. In dit recept is het niet nodig om een keuze in personen te maken, mits je meerdere appeltaarten wil bakken natuurlijk!!

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in parten.
  3. Verdeel de roomboter gelijkmatig over de bodem van de taartvorm.
  4. Strooi de suiker, kaneel en ½ tl zout over de boter.
  5. Besprenkel met het vanille-aroma.
  6. Pluk de naaldjes van de rozemarijn (2 takjes voor 1 taart) en verdeel over de taartvorm.
  7. Verdeel de appel dakpansgewijs over de boter.
  8. Bedek de appels met het bladerdeeg en duw het aan de randen naar binnen (zorg dat de bladerdeegplakjes elkaar een beetje overlappen). Prik het bladerdeeg op een paar plekken in met een vork.
  9. Zet de taartvorm in het midden van de oven en bak in ca. 30 min. goudbruin en gaar (wees geduldig, het deeg mag lekker knapperig zijn). Laat de taart ca. 10 min. afkoelen.
  10. Leg een groot bord of snijplank ondersteboven op de taartvorm en keer de taart in 1x om.
  11. Het deeg moet onderop komen te liggen en de appels bovenop (pas op! doe dit voorzichtig).
  12. Lekker met een bolletje vanille-ijs en/of slagroom.
Gepubliceerd 28/2/2022
door Josephine
in de categorie Lekkernij