Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Scones met blauwe bessen

Ingrediënten

Scones met blauwe bessen, zelfgemaakte frambozenjam en kokosyoghurt 

Let op: dit recept is voor 8 à 10 stuks. Dus niet afhankelijk van het aantal personen. In dit recept is het niet nodig om een keuze in personen te maken, mits je meerdere scones wil bakken natuurlijk!!

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng het bakmeel met de suiker, amandelmelk en ½ tl zout.
  3. Schep de blauwe bessen erdoor (voeg eventueel wat extra bakmeel toe als het mengsel te nat is).
  4. Rol 8 à 10 balletjes van het deeg en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak de scones in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
  6. Prak ondertussen de frambozen fijn met een vork en pers de citroen uit.
  7. Doe het fruit met de geleisuiker en 1 el citroensap in een pan en laat ca. 5 min. koken tot de suiker is opgelost.
  8. Schep de jam in een (gesteriliseerde) weckpot en laat afkoelen.
  9. Serveer de scones met de jam en kokosyoghurt.

Tip:
Als je de jam wat langer wil bewaren kan je de weckpot eenvoudig steriliseren. Kook de pot in een grote pan kokend water een paar min. door.
Neem de pot met een tang uit het water en laat op een schone theedoek opdrogen.

Gepubliceerd 28/2/2022
door Josephine
in de categorie Lekkernij