Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Jam maken

Ingrediënten

Ouderwets zelf jam maken? Super lekker en helemaal niet moeilijk!

Je kunt jam zelfs tot een jaar bewaren met een simpele truc. Kook de potten, die je gaat gebruiken om je jam in te bewaren, een paar minuten in een pan water. Haal de potten er met een tang uit en zet ze apart. Je hoeft ze niet af te drogen, omdat ze zo heet zijn verdampt het vocht vanzelf. De potten zijn nu gesteriliseerd, zodat je de jam lang kunt bewaren.
 

Bereidingswijze:

  1. Verwijder de kroontjes en snij de aardbeien in stukjes. Was de aardbeien en dep ze droog. Houd je niet van stukjes in je jam? Stamp de stukjes aardbei dan fijn met een aardappelstamper. 
  2. Neem een diepe pan voor de aardbeien en voeg de geleisuiker en het citroensap eraan toe.
  3. Breng het mengsel aan de kook op middelhoge stand zodat het goed borrelt. Laat het ongeveer 4 minuten koken en blijf ondertussen roeren in de pan. De aardbeien kunnen gaan schuimen, dus let goed op.
  4. Laat de jam nu tot rust komen in de pan.
  5. Schep de jam in de potten (die je eerder verhit hebt) en draai de deksel er direct op. Zet vervolgens de potten ondersteboven. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor je de jam langer kunt bewaren.
  6. Laat de potten ongeveer 5 minuten op hun kop staan. Draai de potten daarna weer terug en laat de jam afkoelen. 
  7. De jam is nu klaar! Aangebroken potten kun je het beste in de koelkast bewaren. De gesloten potten blijven wel tot een jaar goed!

 Tip: 
Jam is niet alleen lekker op je brood, maar ook in de yoghurt of als vulling in een taart.

Gepubliceerd 8/2/2019
door Marcus
in de categorie Lekkernij