Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Varkenshaas met aardappelcrème, appelcompote en witlof

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en kook in 15 min. gaar.
  2. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van ½ cm.
  3. Verhit een pan met de boter. Voeg de appel toe. Voeg een scheutje water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. 
  4. Snijd de witlof door midden (over de lengte) en verwijder de harde kern. Snijd de witlof nogmaals door midden.
  5. Kook de witlof in een klein laagje water. 
  6. Snijd de varkenshaas in vier gelijke stukken. Bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan.
  7. Bak de varkenshaas in 12 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan en laat op een bord onder aluminiumfolie rusten.
  8. Als de witlof gaar is kun je het vuur uitzetten en strooi je een klein schepje suiker over de witlof. 
  9. Stamp ondertussen de aardappels fijn. Roer de yoghurt en nootmuskaat erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Snijd het spek in kleine stukjes, verhit een koekenpan, bak het spek uit en laat uitlekken op keukenpapier.
  11. Snijd de bieslook (5gr per 2 pers) fijn en de varkenshaas in plakjes.
  12. Verdeel de aardappelpuree over de borden.
  13. Verdeel de appelcompote en varkenshaas erover.
  14. Garneer met de witlof, uitgebakken spek en de bieslook. 
Gepubliceerd 12/6/2023
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht