Tomaten Risotto
Ingrediënten
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en knoflook(1 teentje per 2 pers) fijn.
- Snijd de courgette, paprika en tomaat in blokjes.
- Halveer de snoeptomaatjes.
- Maak de groente bouillon (0.5l per 2 pers) door de bouillonblokjes met water te verwarmen in een pannetje.
- Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem! en fruit er de ui en knoflook in aan.
- Voeg de risottorijst toe en laat rustig enkele minuten glazig worden op laag vuur.
- Voeg de tomatenpuree, courgetteblokjes, paprika blokjes en tomatenblokjes toe en bak kort mee.
- Voeg beetje bij beetje bouillon toe zodat de risotto telkens net onderstaat en roer regelmatig.
- Laat het geheel rustig pruttelen totdat de rijst gaar begint te worden na zo'n 15-20 minuten.
- Voeg nu niet te veel bouillon meer toe, anders zal de rijst te papperig worden, omdat het geen vocht meer opneemt.
- Wanneer de rijst gaar is zet het vuur uit.
- Voeg de roomboter, geraspte grana padano en peper en zout toe en meng goed.
- Voeg nu ook de halve snoeptomaatjes toe.
- Verdeel de risotto over de borden en strooi de rucola (hoeveelheid naar eigen smaak) en de schilfers grana padano over het gerecht.
Gepubliceerd 11/5/2023
door Arie
in de categorie Hoofdgerecht
door Arie
in de categorie Hoofdgerecht