Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Tomaten Risotto

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui en knoflook(1 teentje per 2 pers) fijn.
  2. Snijd de courgette, paprika en tomaat in blokjes.
  3. Halveer de snoeptomaatjes.
  4. Maak de groente bouillon (0.5l per 2 pers) door de bouillonblokjes met water te verwarmen in een pannetje.
  5. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem! en fruit er de ui en knoflook in aan.
  6. Voeg de risottorijst toe en laat rustig enkele minuten glazig worden op laag vuur.
  7. Voeg  de tomatenpuree, courgetteblokjes, paprika blokjes en tomatenblokjes toe en bak kort mee.
  8. Voeg beetje bij beetje bouillon toe zodat de risotto telkens net onderstaat en roer regelmatig.
  9. Laat het geheel rustig pruttelen totdat de rijst gaar begint te worden na zo'n 15-20 minuten.
  10. Voeg nu niet te veel bouillon meer toe, anders zal de rijst te papperig worden, omdat het geen vocht meer opneemt.
  11. Wanneer de rijst gaar is zet het vuur uit.
  12. Voeg de roomboter, geraspte grana padano en peper en zout toe en meng goed.
  13. Voeg nu ook de halve snoeptomaatjes toe.
  14. Verdeel de risotto over de borden en strooi de rucola (hoeveelheid naar eigen smaak) en de schilfers grana padano over het gerecht.
Gepubliceerd 11/5/2023
door Arie
in de categorie Hoofdgerecht