Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Souffle van knolselderij

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm het frituurvet op 170°C.
  2. Snij het loof van de knolselderij, schil ‘m en snij in dikke stukken(een halve knolselderij per 2 pers). Stoom de stukken knolselderij tot ze mooi zacht zijn.
  3. Snij de uiteinden van de pastinaak en schil ‘m tot hij helemaal wit is. Snij met een dunschiller sliertjes van de pastinaak. Hier maken we later krokante chips van.
  4. Scheid de eidooiers van het eiwit. Bewaar beide in een apart schaaltje.
  5. Doe de gestoomde knolselderij in een cutter. Kruid met peper en zout, voeg de geraspte kaas, de eetlepel(s) maïzena en de eidooiers toe. Snij alles met de cutter tot een glad deeg. Roer regelmatig om met de hand.
  6. Kruid het resterende eiwit met een snuifje zout en klop op tot een stevige massa.
  7. Vermeng het opgeklopte eiwit in 2 keer met het deeg tot een homogene massa.
  8. Vet de souffléschaaltjes in met boter en bestrooi met enkele venkelzaadjes.
  9. Vul nu de schaaltjes met de massa en strijk de bovenkanten glad.
  10. Plaats de schaaltjes 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.
  11. Intussen neem je een handvol sliertjes van pastinaak en frituur je ze tot krokante chips. Serveer als afwerking bij de soufflé.