Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Ovenschotel gegrilde aubergine

Ingrediënten

Heerlijke vegetarische ovenschotel

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook (1 teentje per 2 pers)fijn.
  3. Snijd de tomaten in blokjes.
  4. Verwarm wat olie in een pannetje en voeg de ui, knoflook, oregano, kaneel en paprikapoeder toe.
  5. Voeg na 1 minuut de tomatenpuree toe en roer goed door elkaar.
  6. Voeg na een minuut de tomatenblokjes, de kikkererwten en het water toe.
  7. Laat de tomatensaus 15 minuten zachtjes koken en roer af en toe. Zo kan de saus wat indikken.
  8. Snijd ondertussen de aubergine in plakken.
  9. Schil de zoete aardappel en snijd deze ook in dunne plakjes.
  10. Besprenkel de plakken aubergine met een klein beetje olie en gril de plakken om en om in een grillpan of koekenpan.
  11. Vul de bodem van de ovenschaal met 1/3 van de aubergineplakken. Gevolgd door de helft van de zoete aardappelplakjes en de helft van de tomatensaus. Herhaal dit en eindig met de aubergine plakken.
  12. Strooi nog wat oregano over de bovenste laag.
  13. Zet de ovenschaal in de oven en bak 25 tot 30 minuten. Laat de schotel een paar minuten af koelen, garneer met verse basilicumblaadjes.

Eet smakelijk!

Gepubliceerd 24/11/2020
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht