Ovengroenten met zoete pieper en kip
Ingrediënten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
- Boen de zoete aardappels schoon en snijd in de lengte in dunne partjes.
- Maak de ui schoon en snijd in dunne parten.
- Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Meng de paprika, zoete aardappels, ui, kikkererwten, oregano, olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.
- Snijd ondertussen de peterselie (15 gr per 2 pers) fijn en meng de helft door de mayonaise en ketchup tot een salsa.
- Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en schep de kip door het zoete aardappel-groentemengsel, zet terug in de oven.
- Neem weer na 10 min. uit de oven en schep de tomaten (125gr per 2 pers) erdoor. Bak nog 5 min.
- Neem uit de oven en schep de rest van de peterselie erdoor. Serveer met de salsa.
Gepubliceerd 24/11/2020
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht