Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Moussaka met Griekse yoghurt

Ingrediënten

Moussaka met Griekse yoghurt 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Snijd de courgette en aubergine in plakjes van ½ cm. Schep om met de olie en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit een grillpan en grill de groenten in delen in 5 min. rondom goudbruin.
  4. Snijd ondertussen de ui en knoflook (1 teen per 2 pers) fijn. Verhit een koekenpan met olie en fruit 3 min.
  5. Voeg het gehakt toe en bak in ca. 5 min. rul. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur sudderen.
  6. Snijd ondertussen de basilicum fijn en roer 2/3 door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Meng de kaas door de Griekse yoghurt.
  7. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Bedek de bodem met de helft van de gehaktsaus en verdeel de aubergine erover. Bedek met de rest van de saus en verdeel de courgette erover.
  8. Verdeel de Griekse yoghurt over de courgette en bak de moussaka in ca. 25 min in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  9. Garneer met de rest van de basilicum.
Gepubliceerd 11/5/2023
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht