Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Krokant buikspek, gegrilde groente en quinoa spruitjes salade

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng 1 el olie, 5 spices, honing en sojasaus door elkaar en wrijf de vleeskant van het spek ermee in.
  3. Leg het buikspek met de vetkant naar boven in een ovenschaal en snijd het vet om de halve cm tot het vlees in.
  4. Bestrooi met zout en bak 1 uur in het midden van de oven.
  5. Verhoog na 1 uur de temperatuur naar 220°C en bak het spek in ca. 15 min. krokant.
  6. Rits ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.
  7. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika en snijd samen met de courgette in stukken van 2 cm.
  8. Schep de groente om met de tijm en de rest van de olie.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Haal de laatste 10 min. het buikspek uit de oven, verdeel de groente er omheen en zet terug in de oven.  
  11. Kook ondertussen de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  12. Maak de spruitjes schoon en maal fijn in de keukenmachine.
  13. Giet de quinoa af en meng met spruitjes. Breng op smaak met peper en zout.
  14. Snijd het buikspek in plakjes.
  15. Verdeel de quinoa-spruitjes salade over de borden en verdeel de groentes erover.
  16. Leg het buikspek erop en garneer met de tuinkers.
Gepubliceerd 28/2/2022
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht