Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Gevulde Courgette Provencaals

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Snij het hoedje van de courgetten en hol ze uit (ook het hoedje) met een bolletjeslepel.
  3. Hak de olijven en het binnenste van de courgette zeer fijn. Je kan dit in een blender doen met de pulseerknop of gewoon met een mes.
  4. Stoom de uitgeholde courgetten, met de opening naar beneden, 10-15 min in een stoommandje en laat ze afkoelen. Of zet ze 15 min in de oven.
  5. Stoof ondertussen de ui en knoflook(1 teentje per 2 pers) in de olijfolie.
  6. Op het moment dat de ui glazig is voeg je paprika (een halve per 2 pers) en de fijngehakte tijm (een halve theelepel per 2 pers)toe.
  7. Na 5 minuten het fijngesneden binnenste van de courgette en de olijven toevoegen. 
  8. Na nog eens 5 minuten van het vuur halen en eventjes laten afkoelen.
  9. Kruid bij met peper en zout naar smaak.
  10. Meng in een andere kom de gemalen noten met het paneermeel, de parmezaanse kaas en de peterselie(10 gr per 2 pers). 
  11. Doe er vervolgens het ui-groentemengsel bij en meng goed.
  12. Vul de courgetten, zet het hoedje er terug bovenop en laat 25-30 minuten verder garen in de oven.


Tip:
Lekker met volle rijst en een rode paprikasaus waar je wat in blokjes gesneden knolselderij aan hebt toegevoegd.

Gepubliceerd 4/2/2019
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht