Gevulde Courgette Provencaals
Ingrediënten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 180°C.
- Snij het hoedje van de courgetten en hol ze uit (ook het hoedje) met een bolletjeslepel.
- Hak de olijven en het binnenste van de courgette zeer fijn. Je kan dit in een blender doen met de pulseerknop of gewoon met een mes.
- Stoom de uitgeholde courgetten, met de opening naar beneden, 10-15 min in een stoommandje en laat ze afkoelen. Of zet ze 15 min in de oven.
- Stoof ondertussen de ui en knoflook(1 teentje per 2 pers) in de olijfolie.
- Op het moment dat de ui glazig is voeg je paprika (een halve per 2 pers) en de fijngehakte tijm (een halve theelepel per 2 pers)toe.
- Na 5 minuten het fijngesneden binnenste van de courgette en de olijven toevoegen.
- Na nog eens 5 minuten van het vuur halen en eventjes laten afkoelen.
- Kruid bij met peper en zout naar smaak.
- Meng in een andere kom de gemalen noten met het paneermeel, de parmezaanse kaas en de peterselie(10 gr per 2 pers).
- Doe er vervolgens het ui-groentemengsel bij en meng goed.
- Vul de courgetten, zet het hoedje er terug bovenop en laat 25-30 minuten verder garen in de oven.
Tip:
Lekker met volle rijst en een rode paprikasaus waar je wat in blokjes gesneden knolselderij aan hebt toegevoegd.
Gepubliceerd 4/2/2019
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht