Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Gado Gado

Ingrediënten

Een Indonesisch groentegerecht, geserveerd met satésaus en ei

Een fantastisch vegetarisch gerecht met krokant gebakken tofu 

Bereidingswijze:

  1. Maak de knoflook (1 teen per 2 pers) schoon. Verwijder de steelaanzet van de rode peper. Pers de limoen uit.
  2. Doe de knoflook, rode peper (1/2 per 2 pers), limoensap, pindakaas en soja saus in een blender of keukenmachine en maal fijn (dit kan ook met een staafmixer).
  3. Voeg beetje bij beetje water toe aan de satésaus tot het de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Kook de eieren 8 min. Laat schrikken onder koud water, pel en snijd in vieren.
  5. Maak de sperziebonen schoon en snijd doormidden. Spoel de paksoi af en snijd in stukken van 2 cm.
  6. Kook de sperziebonen in ca. 8 min. gaar en voeg de laatste 30 sec de paksoi toe. Giet af en laat goed uitlekken. De taugé afspoelen met ruim kokend water.
  7. Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofu in ca. 10 min. krokant. Breng op smaak met zout.
  8. Snijd de tomaat in kwarten, de komkommer in plakjes, de ijsbergsla (halve per 2 pers) in reepjes en peterselie (10 gr per 2 pers) fijn.
  9. Verdeel alle groenten over de borden. Schenk de satésaus erover. Verdeel het ei en de tofu erover. Garneer met de peterselie.

Tip:
Lekker met wat gebakken uitjes

Gepubliceerd 28/2/2022
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht