Gado Gado
Ingrediënten
Een Indonesisch groentegerecht, geserveerd met satésaus en ei
Een fantastisch vegetarisch gerecht met krokant gebakken tofu
Bereidingswijze:
- Maak de knoflook (1 teen per 2 pers) schoon. Verwijder de steelaanzet van de rode peper. Pers de limoen uit.
- Doe de knoflook, rode peper (1/2 per 2 pers), limoensap, pindakaas en soja saus in een blender of keukenmachine en maal fijn (dit kan ook met een staafmixer).
- Voeg beetje bij beetje water toe aan de satésaus tot het de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de eieren 8 min. Laat schrikken onder koud water, pel en snijd in vieren.
- Maak de sperziebonen schoon en snijd doormidden. Spoel de paksoi af en snijd in stukken van 2 cm.
- Kook de sperziebonen in ca. 8 min. gaar en voeg de laatste 30 sec de paksoi toe. Giet af en laat goed uitlekken. De taugé afspoelen met ruim kokend water.
- Snijd de tofu in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofu in ca. 10 min. krokant. Breng op smaak met zout.
- Snijd de tomaat in kwarten, de komkommer in plakjes, de ijsbergsla (halve per 2 pers) in reepjes en peterselie (10 gr per 2 pers) fijn.
- Verdeel alle groenten over de borden. Schenk de satésaus erover. Verdeel het ei en de tofu erover. Garneer met de peterselie.
Tip:
Lekker met wat gebakken uitjes
Gepubliceerd 28/2/2022
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht