Deverseverleiding.nl gebruikt cookies voor jouw gebruiksgemak. Meer weten?. Akkoord en sluiten
0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Gevulde portobello op de BBQ

Ingrediënten

Tijd voor een vleesvervanger op de BBQ

Met dit recept eet zelfs de grootste vleesfan met smaak vegetarisch. Je kunt dit ook als hamburger op een broodje eten, met een beetje sla en tomatenketchup. 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de BBQ tot 150°C. Hij mag niet meer roken en er mag geen vuur meer te zien zijn, enkel nog de gloeiende kolen. 
  2. Hol de portobello uit. Verwijder het steeltje en haal de lammellen weg met behulp van een lepel. 
  3. Doe een klein scheutje olijfolie in de portobello
  4. Snijd de tomaten door midden (bekijk dit handige filmpje) en vul de portobello met de cherrytomaatjes
  5. Snipper een sjalot en een teentje knoflook en strooi dit over de tomaatjes. 
  6. Kruid met een snufje peper en zout en leg de portobello op de BBQ
  7. Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes.
  8. Beleg de portobello na 10 minuten met wat plakjes mozzarella 
  9. Na 15 minuten is de gevulde portobello helemaal klaar om opgediend te worden. Strooi er eventueel wat bladpeterselie over.

Eet smakelijk en geniet van dit gezonde en vegetarische BBQ recept!

Gepubliceerd 12/6/2023
door Marcus
in de categorie BBQ recepten